Stránky

neděle 27. června 2010

Berastagi + vylet na vulkan Sibayak (2094)

Opet vsechny zdravime,
prave se nachazime ve meste Berastagi, coz neni prilis pohledne ani zajimave misto, ale je to mistem vychozim k vulkanum, coz je castym cilem vetsiny turistu na severu Sumatry. Krome okolnich hor, stoji za navstiveni snad jen velka trznice, kde maji uplne vsechno a super jidlo, ktere se prodava ve stankach, ktere vecer mistni rozestavi. Favorit je zatim pecena ryba s neznamou zeleninou a rejzi :)


Protoze se konecne udelalo hezky, tak jsme brzy rano vyrazili az do nitra sopky jmenem Sibayak. Jak se ukazalo, celkem pravidelne a vytrvale v tomhle kraji prsi. Cestou jsme nepotkali zadneho turistu, protoze jich tu je moc malo (jeste neni hlavni sezona) a mistni jezdi vsude autem, nebo na motorce a pripadne jeste na koni. Za to jsme potkali par mladiku s macetama, coz nebudilo prilis duveru. Nakonec se ukazalo, ze byli vysekavat posledni usek stezky pred vrcholem, ktery byl zarostly bambusem a dalsi florou :)
 
Na vrcholu nas malem porazil zapach siry, ktera tam nepretrzite unika. Ve stredu vulkanu se da chodit a lidi si tam vyskladavaji sva jmena, coz bude videt z fotek. Cesta zpet druhou stranou byla hodne dobrodruzna, jako bychom sedli na tobogan, jelikoz od zhora az dolu bylo kluzke blato. Na konci blatene stezky je vesnicka, kde maji sirne lazne a vstupne je v prepoctu za 7,50 :)) - odolat se nedalo. Napada mne jen jedine misto, kam bychom si za tyhle penize u nas mohli dojit..
Zitra se chystame vyrazit na ostrov uprostred jezera Toba, tak se zas potom nekdy ozvem.

Žádné komentáře:

Okomentovat