Stránky

úterý 3. srpna 2010

Lombok - Senggigi a okolí

Z Bali jsme se úspešne dopravili trajektem na vedlejší ostrov Lombok - do prístavu Lembar. Cesta byla docela zajímavá - na obe strany pekný výhled na hornatý horizont obou ostrovu, do toho docela vydatné houpání vln a obcas déšt. Prejezd mezi ostrovy trvá asi 5 hodin, takže se chvíli clovek kochá a pak už je to spíš nuda :) Indonésani si krátí dlouhou chvíli klasicky poleháváním, vykurováním a ti "pracovitejší" po ceste z okýnka docela s úspechem loví ryby...

Na Lomboku jsme si jako první cíl vyhlídli mestecko Senggigi - asi hodinu jízdy od trajektu. V pruvodcích apod. se o Senggigi píše celkem chvála a je to asi turisticky nejvíc navštevované místo na západním pobreží ostrova. Ve skutecnosti je to ale místo celkem nezajímavý. Mestecko je vybudované podél docela pekné pláže a skládá se prakticky jenom z hotelu. Skoro jsme až meli problém najít nejaký kvalitní zdroj lokálního jídla - všude je to samá západácká restaurace s pizzou a steakem a náš oblíbený typ stravování (poulicní "Warung" nebo "Masakan Padang"), aby clovek hledal jako jehlu v kupce sena. Nakonec jsme ale uspeli a opet úspešne odolali nájezdu schnitzelu atd ;)
První den jsme si pujcili motorku a vyrazili obhlídnout památky v dosahu západního pobreží Lomboku. Podívali jsme se do dvou hinduistických chrámu (Pura Lingsar a Pura Suranadi) a na jeden pekný vyhlídkový kopec nakombinovaný s mini-chrámem (Gunung Pengsong). Vyhlídka byla parádní - videt bylo na západní strane od kopcu na Bali až po kopce uprostred Lomboku. Chrámy nás ale až tak neuchvátily - v porovnání s temi, co jsme videli na Bali, byly takové chudší a relativne zanedbané. Jízdu na motorce zpátky nám ješte zpríjemnil brutální liják, tak jsme se aspon po ceste nenudili - viditelnost pres déšt pár metru a místy na silnici tak 20cm vody.. 
Druhý den jsme si naordinovali relax u more se šnorchlem. Ráno jsme zahájili zarizováním výletu na nejvyšší horu Lomboku Rinjani a pak už jsme nastoupili zasloužený odpocinek na pláži :)
To je pro tentokrát vše a príšte už se podíváme konecne na neco akcnejšího - na již zmínenou Rinjani ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat