Stránky

neděle 18. července 2010

Národní park Bromo-Tengger-Semeru

Tak jsme navštívili další a asi nejsilnější lepidlo na turisty, díky němuž se z místních stali penězchtiví mafiáni, což nás trochu znechutilo. Je to vlastně obří kráter zvaný Tengger (asi 10km v průměru), v němž je několik dalších vulkánů (kouřící Bromo, zvrásněný zelený Batok a Kursi) a hned vedle kráteru je nejvyšší hora Javy - Gunung Semeru (3676m), na kterou jsme bohužel nešli.
Celé toto místo je neuvěřitelný přírodní úkaz a také pochopitelně dost fotogenické. Chtěli jsme si vyfotit z jednoho z vrcholu na obvodu kráteru Tengger východ slunce, což se ale bohužel nepovedlo kvůli celodennímu mraku ;((
Tady aspon nahodna cizi fotka z google, jak by to melo spravne vypadat:
:) Mezi sopkami je velká písečná plocha, kde se prohánějí jeepy s turistama, taky jezdci na koních, kteří vypadají jako banditi a dále je tam vybudovaný "tradiční" klášter z betonu, takže spousta objektů vybízejících k focení.Příroda sice nádherná, ale lidí až příliš a přehnané vysokohorské přirážky nás rychle posílají na další pouť Javou a to na další hory Ijen Plateau a okolní kávové plantáže, odkud snad budou další příspěvky.

Žádné komentáře:

Okomentovat