Stránky

sobota 12. června 2010

Plán cesty

Cesta je naplanovana velice volne, resp. planu/zajimavych mist je hodne, ale casu (prekvapive) malo. Neco malo prohlidnout snad ale stihneme a budeme se prubezne pokouset podavat reporty tady na blogu.





Startovni misto naseho vyletu je mesto Medan - jedno z nejvetsich mest na Sumatre. Odsud mame zatim v planu vyrazit po zajimavych mistech Sumatry - prales s orangutama&co kolem Bukit Lawang, nejaky treky po vulkanech pobliz Medanu, jezero Toba - nejvetsi jezero vulkanickeho puvodu na svete, okoli Bukittinggi se zajimavym etnikem Minangkabau, jezero Maninjau...
Ze Sumatry preskocime na Javu, kde probehneme urcite nejaky ty kochaci mista - hinduist.chramy Borobudur a Prambanan, superfotogenicky sopky Bromo + Semeru a snad i nejaky trek kolem zvladneme.
Dal samozrejme Bali s plazickama, na ktery mne moc neuzije :), ale i slusnym chodeckym potencionalem v podobe sopky Gunung Agung, ze ktery je udajne neskutecnej vyhled (ma taky 3100+mnm), pripadne nizsi sopka Gunung Batur s prilehlym jezerem.
Vedle Bali je dalsi mensi zajimavej ostrov Lombok se zajimavou horo-atrakci v podobe sopky Gunung Rinjani, ktera ma pres 3700mnm a je to zaroven spolu s jezerem pod vrcholem jedno z dalsich hodne fotogenickych mist. No, to, co jsem zatim vyjmenoval, je nejspis v praxi za ty nase 2 mesice nerealizovatelne, ale treba to nejak vyjde :)
Kazdopadne mame jeste v zaloze par dalsich mist, kdybychom byli nahodou prekvapive rychli nebo neco preskocili. Napr. narodni park Komodo s nejvetsimi jestery na svete nebo ostrov Flores, ktery je udajne turisticky docela malo navstevovany a jsou na nem krasny mista typu Gunung Kelimutu se trema ruznobarevnyma jezerama pod vrcholem a spousta dalsiho.
Uvidime, jak nase plany v realu dopadnou - jak jsem si tak o Indonesii cet, tak je to spis na nekolik let/desetileti nez jeden "kratky" vylet :)
Par dalsich zajimavych mist a podrobnejsi info k nim jsem si postupne sesbiral do mapky:

Žádné komentáře:

Okomentovat