Stránky

čtvrtek 12. srpna 2010

Singapore

Do Singapore jsme přiletěli celkem brzo dopoledne a měli jsme skoro celý den, abychom z něj aspoň zlomek prozkoumali. Po Indonésii jsme byli v první řadě dost fascinováni čistotou a uspořádaností jakou na nás Singapore působil :) Od Sumatry po Bali se sice pořádek dost významně průběžně lepšil, ale pořád ve srovnání se Singapore je v Indonesii prostě bordel...
Taky nás překvapilo extrémní dusno, které nám pohyb po městě znepříjemňovalo. V centru to poměrně žilo, všude se na něčem pracovalo, stavěly se tribuny, stany apod, protože se akorát celé město chystalo na první Olympijské hry mládeže, které začínaly 2 dny po naší návštěvě. Škoda, že jsme nemohli zůstat aspoň na začátek her, protože podle různých fotek to musela být parádní show.
V první řadě nás v Singapore nadchla místní architektura. Mají tu jak historické budovy z britských koloniálních dob, tak hypermoderní mrakodrapy, které ale kupodivu historické části města až tak nedegradují. Po kochání se vším kolem nás nám celkem vyhládlo, takže jsme se vydali směr čínská čtvrť, která nás rozhodně příjemně překvapila. Bylo zde neuvěřitelné množství jídelních stánků, které se předháněly v sortimentu a v cenách, takže jsme nevěděli, kde se dřív najíst. Díky tomu, že se v Singapore střetávají prakticky všchny asijské národy a kultury, tak je možné ochutnat na poměrně malé ploše velké množství různých kuchyní. Jídlo bylo opravdu skvělé, tedy stejně jako v Indonesii, akorát o proti ní, je zde ta výhoda mnohem většího výběru. V Singapore stačí projít pár ulic a člověk může ochutnat od nudné evropské kuchyně přes arabskou, indickou, čínskou, thajskou atd. Prostě opravdový ráj pro gurmány :) My jsme bohužel večer museli směřovat zase zpátky na letiště, takže jsme stihli bohužel jen dva obědy a na víc už jsme se nezmohli.
Počasí nám bohužel moc nepřálo (několikrát jsme zmokli), tak je fotek docela málo ;( Škoda, že jsme neměli aspoň jeden den s pěkným počasím navíc, protože pořádné focení architektury v takovém městě musí být paráda...
Po proběhnutí mezi mrakodrapy a kapkami deště jsme se tedy ocitli zpátky na letišti a....a nastoupili jsme evidentně do špatného letadla, protože se nám teď po Indonésii dost stýská :)
Poslední příspěvek bychom chtěli věnovat celý jídlu, tak ho snad brzy dodáme. Sami se na něj těšíme, protože jídlo bylo v Indonésii vážně báječný.

Žádné komentáře:

Okomentovat